banner

(Litium anoda logam) Fase Interfacial éléktrolit padet turunan anion anyar

Solid Electrolyte Interphase (SEI) loba dipaké pikeun ngajelaskeun fase anyar kabentuk antara anoda jeung éléktrolit dina batré gawé.Batré logam litium (Li) dénsitas énergi anu luhur kaganggu ku déposisi litium déndritik dipandu ku SEI anu henteu seragam.Sanajan mibanda kaunggulan unik dina ngaronjatkeun uniformity of déposisi litium, dina aplikasi praktis, pangaruh anion-turunan SEI teu idéal.Anyar, grup panalungtikan Zhang Qiang ti Universitas Tsinghua ngusulkeun ngagunakeun reséptor anion pikeun nyaluyukeun struktur éléktrolit pikeun ngawangun SEI turunan anion anu stabil.Reséptor anion tris(pentafluorophenyl)borane (TPFPB) sareng atom boron kakurangan éléktron berinteraksi sareng anion bis(fluorosulfonimide) (FSI-) pikeun ngirangan stabilitas réduksi FSI-.Sajaba ti éta, ku ayana TFPPB, tipe gugus ion (AGG) FSI- dina éléktrolit geus robah, sarta FSI- berinteraksi sareng leuwih Li +.Ku alatan éta, dékomposisi FSI- diwanohkeun pikeun ngahasilkeun Li2S, sarta stabilitas SEI turunan anion ningkat.

SEI diwangun ku produk dékomposisi réduktif éléktrolit.Komposisi sareng struktur SEI utamana dikawasa ku struktur éléktrolit, nyaéta, interaksi mikroskopis antara pangleyur, anion, sareng Li+.Struktur éléktrolit robah teu ukur ku tipe pangleyur jeung uyah litium, tapi ogé kalawan konsentrasi uyah.Dina taun-taun ayeuna, éléktrolit konsentrasi tinggi (HCE) sareng éléktrolit konsentrasi luhur lokal (LHCE) parantos nunjukkeun kaunggulan unik dina nyaimbangkeun anoda logam litium ku ngabentuk SEI anu stabil.Babandingan molar tina pangleyur jeung uyah litium rendah (kurang ti 2) jeung anion diwanohkeun kana palapah solvation munggaran Li+, ngabentuk pasangan ion kontak (CIP) jeung aggregation (AGG) dina HCE atawa LHCE.Komposisi SEI salajengna diatur ku anion dina HCE sareng LHCE, anu disebut SEI turunan anion.Sanajan kinerja pikaresepeun na dina stabilisasi anoda logam litium, SEIs turunan anion ayeuna teu cukup dina minuhan tantangan kaayaan praktis.Ku alatan éta, perlu ningkatkeun deui stabilitas jeung uniformity SEI turunan anion pikeun nungkulan tantangan dina kaayaan sabenerna.

Anion dina bentuk CIP sareng AGG mangrupikeun prékursor utama pikeun SEI turunan anion.Sacara umum, struktur éléktrolit anion sacara teu langsung diatur ku Li+, sabab muatan positip molekul pangleyur jeung éncér lemah lokal sarta teu bisa langsung berinteraksi jeung anion.Ku alatan éta, strategi anyar pikeun ngatur struktur éléktrolit anionik ku interaksi langsung jeung anion anu kacida diantisipasi.


waktos pos: Nov-22-2021